Preskoči na glavni sadržaj

KOLAČ OD SAMO 4 SASTOJKA KOJI SE NE PEČE



Za ovaj kolač sam saznala davno, davno od jedne drage prijateljice, ona ga je prozvala “lijena žena” i to sa pravom jer je potrebno svega 10-15 min da bi ga se napravilo.
Sastojci:
– petit keksi
– puding (okusa po želji)
– mlijeko
– šećer
Priprema:
NAMJERNO nisam napisala količine sastojaka, upravo zato jer kolač slažete sebi po volji isto tako, možete ga slagati u bilo kakvoj posudi, protvanu, okruglom kalupu…..kako ko hoće!
U protvan poslažite jedan red petit keksa. Kekse nije potrebno umakati u mlijeko jer ide vrući puding na njih pa omekane.
Zatim puding skuhajte na uobičajen način po uputama na vrećici i odmah vruć prelijte preko keksa.
Odmah na vrući puding poslažite novi red petit keksa.
Skuhajte drugi puding, prelijte po keksima, složite novi red keksa, pa ponovo skuhajte puding i prelijte po keksima.
I tako redom….ovisi koliko redova želite. I to je to!
Ja sam ovaj put radila sa pudingom od vanilije i od čokolade, ajmo reći “klasičnu verziju”.
Vi možete koristiti okus koji god poželite, možete u svaki red staviti drugi okus.
Ili možete staviti prvi red petit kekse, pa puding od vanilije, pa na to poslagati čokoladne bananice pa preliti pudingom od vanilije, tako sam radila prošle godine i svi su se oduševili.
Ili….puding od vanilije, pa od jagode, pa od čokolade…..Ili npr. raditi sa pudinzima od vanilije a onda u jedan umiješati 5 dag kokosa.
Maaaa, varijanti je bezbroj, shvatili ste samo dajte mašti na volju i radite kako vam se sviđa.
Jedino što svakako preporučam je da kolač dobro, dobro rashladite i pustite da se dobro stisne i da keksi omekane.
Držite ga 3-4 sata u frižideru.
Izvor: coolinarka.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZEBRA PALAČINKE: Oduševite svoje najmlađe, a i one malo starije

0 Čuli ste za zebra kolač, zebra tortu, zebra kolačiće… Zašto ne bi mogli napraviti i zebra palačinke? Sastojci: 2 jaja, 500 ml mlijeka, 1 žlicu ulja, 1 dl mineralne vode, brašno po potrebi, prstohvat soli, 1 žlica kakaa Priprema: Od navedenih sastojaka (jaja, mlijeko, ulje, mineralna voda, soli i brašno) zamjesite palačinke kako to i inače radite. Brašno dodajite dok ne bude kremasto i srednje gusto. Od smjese odvojite 1/4 u drugu zdijelu i dodajte kakao pa izmiksajte da se kakao promješa. Sipajte u pumpicu kojom ćete šarati palačinke. (Nađite neku pumpicu koja ima cjevčicu ili se snađite s vrećicom.) Na lagano nauljenu teflon tavu sipajte smjesu, sačekajte 10 sekundi da se tjesto malo zapeče i da ne bude kašasto, (jer ako odmah šarate, šare će se razliti i neće biti lijepe crte) pa pumpicom šarajte spirale u krug ili pravite neke druge šare. Ispecite palačinke, filujte po želji i ukrasite šečerom u prahu. Izvor:  coolinarika.com

DESERT ZA VRUĆE LJETNE DANE: Gotov za tren, zasladite se i osvježite bez puno muke

Brza vienetta je idealna poslastica za vruće ljetne dane! Brzo je gotova, a ukusna… Sastojci: 0,5 l vrhnja za šlag 0,5 l kiselog vrhnja 15 dag šećera 15 dag čokolade 10 kom suhih izdrobljenih keksa (petit beurre) malo drobljenih lješnjaka, oraha, badema Priprema: Umutiti šlag. Zatim dodati kiselo vrhnje i šećer, te dobro izmiksati. Rastopiti čokoladu na pari. U posudu staviti 1/3 kreme, pa posuti s 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema (možete koristit i samo jednu vrstu orašastih plodova), te preliti s 1/2 otopljene čokolade. Ponovno staviti smjesu šlaga i vrhnja, te ponoviti postupak s keksima, lješnjacima i čokoladom. Staviti preostalu smjesu šlaga i vrhnja. Staviri preko noći da se dobro zamrzne. Izvaditi iz zamrzivača 15-ak minuta prije posluživanja, da se lakše reže. Poslužiti možete s čokoladim preljevom, preljevom od višanja… pustite mašti na volju! Recept:  inana/coolinarika.com , Slika:  Jasminkazg1/cololinarika.com

Pileća krilca u Coca-cola sosu

recept: Izmešajte 3/4 šolje Koka-kole, sa 1/4 šolje soja sosa. Zatim dodajte i dve kašike braon šećera, jednu kašiku senfa i jedan seckani crni luk. Sve dobro izmešati i kuvati dok se ne zgusne. Zagrejati rernu na maksimum i peći oko 10 komada pilećih krilaca (staviti papir za pečenje na pleh, da se ne bi zalepio za krilca). Peciti krilca oko 25 minuta i onda ih polite sosom i pecite još 10 minuta. Izvor:http://www.kuvar-recepti.info