Preskoči na glavni sadržaj

TIRAMISU MOUSSE: Dva fina deserta u jednoj čaši

tiramisu-mousse

Kad se dva fina deserta spoje u jedan, još boljeg i potpunijeg okusa, i kad se sve to može pripremiti za manje od pola sata, onda se mora reći da je riječ o receptu koji se mora isprobati prvom prilikom.
Sastojci (za 5 osoba):
Krema:
  • 2 žličice instant kave (u granulama ili u prahu)
  • 60 ml kipuće vode
  • 355 ml slatkog vrhnja
  • 230 g mascarponea
  • 65 g šećera u prahu
  • nekoliko kapljica ruma
Ostalo:
  • kakao (najbolje nezaslađeni)
  • 5 digestive (ili 20 grancereale) keksa
Priprema:
Pomiješajte instant kavu sa kipućom vodom, te ju ostavite u hladnjaku da se ohladi otprilike 20 minuta.
Izvadite mascarpone iz hladnjaka barem 10-15 minuta prije početka pripreme.
Ručnim mikserom izmiksajte mascarpone srednjom brzinom 30-ak sekundi.
Dodajte slatko vrhnje i kavu, zatim smjesu ponovo izmiksajte srednjom brzinom dok se sve dobro ne pomiješa, otprilike minutu.Nakon toga dodajte šećer u prahu i na najmanjoj brzini miksajte još oko minute dok smjesa ne postane gusta i kremasta.
Ako želite možete dodati i nekoliko kapljica ruma.
Ova količina dovoljna je za 5 velikih čaša ili 10 malih.
U čaše redom slažite : izmrvljeni keks, kremu, kakao, kremu i zatim na kraju sve pospite kakaom i dekorirajte po želji.
Do posluživanja držati u hladnjaku.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZEBRA PALAČINKE: Oduševite svoje najmlađe, a i one malo starije

0 Čuli ste za zebra kolač, zebra tortu, zebra kolačiće… Zašto ne bi mogli napraviti i zebra palačinke? Sastojci: 2 jaja, 500 ml mlijeka, 1 žlicu ulja, 1 dl mineralne vode, brašno po potrebi, prstohvat soli, 1 žlica kakaa Priprema: Od navedenih sastojaka (jaja, mlijeko, ulje, mineralna voda, soli i brašno) zamjesite palačinke kako to i inače radite. Brašno dodajite dok ne bude kremasto i srednje gusto. Od smjese odvojite 1/4 u drugu zdijelu i dodajte kakao pa izmiksajte da se kakao promješa. Sipajte u pumpicu kojom ćete šarati palačinke. (Nađite neku pumpicu koja ima cjevčicu ili se snađite s vrećicom.) Na lagano nauljenu teflon tavu sipajte smjesu, sačekajte 10 sekundi da se tjesto malo zapeče i da ne bude kašasto, (jer ako odmah šarate, šare će se razliti i neće biti lijepe crte) pa pumpicom šarajte spirale u krug ili pravite neke druge šare. Ispecite palačinke, filujte po želji i ukrasite šečerom u prahu. Izvor:  coolinarika.com

DESERT ZA VRUĆE LJETNE DANE: Gotov za tren, zasladite se i osvježite bez puno muke

Brza vienetta je idealna poslastica za vruće ljetne dane! Brzo je gotova, a ukusna… Sastojci: 0,5 l vrhnja za šlag 0,5 l kiselog vrhnja 15 dag šećera 15 dag čokolade 10 kom suhih izdrobljenih keksa (petit beurre) malo drobljenih lješnjaka, oraha, badema Priprema: Umutiti šlag. Zatim dodati kiselo vrhnje i šećer, te dobro izmiksati. Rastopiti čokoladu na pari. U posudu staviti 1/3 kreme, pa posuti s 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema (možete koristit i samo jednu vrstu orašastih plodova), te preliti s 1/2 otopljene čokolade. Ponovno staviti smjesu šlaga i vrhnja, te ponoviti postupak s keksima, lješnjacima i čokoladom. Staviti preostalu smjesu šlaga i vrhnja. Staviri preko noći da se dobro zamrzne. Izvaditi iz zamrzivača 15-ak minuta prije posluživanja, da se lakše reže. Poslužiti možete s čokoladim preljevom, preljevom od višanja… pustite mašti na volju! Recept:  inana/coolinarika.com , Slika:  Jasminkazg1/cololinarika.com

Pileća krilca u Coca-cola sosu

recept: Izmešajte 3/4 šolje Koka-kole, sa 1/4 šolje soja sosa. Zatim dodajte i dve kašike braon šećera, jednu kašiku senfa i jedan seckani crni luk. Sve dobro izmešati i kuvati dok se ne zgusne. Zagrejati rernu na maksimum i peći oko 10 komada pilećih krilaca (staviti papir za pečenje na pleh, da se ne bi zalepio za krilca). Peciti krilca oko 25 minuta i onda ih polite sosom i pecite još 10 minuta. Izvor:http://www.kuvar-recepti.info