Kad se dva fina deserta spoje u jedan, još boljeg i potpunijeg okusa, i kad se sve to može pripremiti za manje od pola sata, onda se mora reći da je riječ o receptu koji se mora isprobati prvom prilikom.
Sastojci (za 5 osoba):
Krema:
- 2 žličice instant kave (u granulama ili u prahu)
- 60 ml kipuće vode
- 355 ml slatkog vrhnja
- 230 g mascarponea
- 65 g šećera u prahu
- nekoliko kapljica ruma
Ostalo:
- kakao (najbolje nezaslađeni)
- 5 digestive (ili 20 grancereale) keksa
Priprema:
Pomiješajte instant kavu sa kipućom vodom, te ju ostavite u hladnjaku da se ohladi otprilike 20 minuta.
Izvadite mascarpone iz hladnjaka barem 10-15 minuta prije početka pripreme.
Ručnim mikserom izmiksajte mascarpone srednjom brzinom 30-ak sekundi.
Dodajte slatko vrhnje i kavu, zatim smjesu ponovo izmiksajte srednjom brzinom dok se sve dobro ne pomiješa, otprilike minutu.Nakon toga dodajte šećer u prahu i na najmanjoj brzini miksajte još oko minute dok smjesa ne postane gusta i kremasta.
Ako želite možete dodati i nekoliko kapljica ruma.
Ova količina dovoljna je za 5 velikih čaša ili 10 malih.
U čaše redom slažite : izmrvljeni keks, kremu, kakao, kremu i zatim na kraju sve pospite kakaom i dekorirajte po želji.
Do posluživanja držati u hladnjaku.
Izvadite mascarpone iz hladnjaka barem 10-15 minuta prije početka pripreme.
Ručnim mikserom izmiksajte mascarpone srednjom brzinom 30-ak sekundi.
Dodajte slatko vrhnje i kavu, zatim smjesu ponovo izmiksajte srednjom brzinom dok se sve dobro ne pomiješa, otprilike minutu.Nakon toga dodajte šećer u prahu i na najmanjoj brzini miksajte još oko minute dok smjesa ne postane gusta i kremasta.
Ako želite možete dodati i nekoliko kapljica ruma.
Ova količina dovoljna je za 5 velikih čaša ili 10 malih.
U čaše redom slažite : izmrvljeni keks, kremu, kakao, kremu i zatim na kraju sve pospite kakaom i dekorirajte po želji.
Do posluživanja držati u hladnjaku.
Izvor: coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar