Preskoči na glavni sadržaj

MIRISNE JABUKE: Možete ih poslužiti tople ili hladne

mirisne-jabuke

Zbog jednostavnosti i dostupnosti, kuhane jabuke s grožđicama i grubo nasjeckanim lješnjacima, zasigurno ćete s oduševljenjem ponovno pripremati. Osim što su ukusne i jednostavne za pripremu, odlične su i zbog toga što ih možete poslužiti tople ili hladne.
Sastojci:
  • 4 jabuke srednje veličine
  • 500 ml vode
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 žlice limunova soka
  • cimeta u kori
  • 80 g grožđica
  • 10 g svježeg đumbira
Za ukrašavanje:
  • 50 g grubo narezanih lješnjaka
  • 1 vrećica šlaga
Priprema:
  1. U kipuću vodu dodajte šećer, vanilin šećer, limunov sok, koricu cimeta i oguljeni, na listiće narezani đumbir. Zajedno kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
  2. Jabuke ogulite i očistite im sredinu, a zatim ih stavite kuhati u vodu sa šećerom.
  3. Tijekom kuhanja jabuke okrenite i kuhajte sa svake strane po 5 minuta.
  4. Pred kraj kuhanja dodajte oprane grožđice.
  5. Jabuke stavite u odgovarajuće zdjelice ili na tanjur, prelijte ih tekućinom s grožđicama u kojoj su se kuhale i pospite grubo nasjeckanim lješnjacima.
  6. Poslužite sa šlagom koji ste pripremili prema uputi na ambalaži.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZEBRA PALAČINKE: Oduševite svoje najmlađe, a i one malo starije

0 Čuli ste za zebra kolač, zebra tortu, zebra kolačiće… Zašto ne bi mogli napraviti i zebra palačinke? Sastojci: 2 jaja, 500 ml mlijeka, 1 žlicu ulja, 1 dl mineralne vode, brašno po potrebi, prstohvat soli, 1 žlica kakaa Priprema: Od navedenih sastojaka (jaja, mlijeko, ulje, mineralna voda, soli i brašno) zamjesite palačinke kako to i inače radite. Brašno dodajite dok ne bude kremasto i srednje gusto. Od smjese odvojite 1/4 u drugu zdijelu i dodajte kakao pa izmiksajte da se kakao promješa. Sipajte u pumpicu kojom ćete šarati palačinke. (Nađite neku pumpicu koja ima cjevčicu ili se snađite s vrećicom.) Na lagano nauljenu teflon tavu sipajte smjesu, sačekajte 10 sekundi da se tjesto malo zapeče i da ne bude kašasto, (jer ako odmah šarate, šare će se razliti i neće biti lijepe crte) pa pumpicom šarajte spirale u krug ili pravite neke druge šare. Ispecite palačinke, filujte po želji i ukrasite šečerom u prahu. Izvor:  coolinarika.com

DESERT ZA VRUĆE LJETNE DANE: Gotov za tren, zasladite se i osvježite bez puno muke

Brza vienetta je idealna poslastica za vruće ljetne dane! Brzo je gotova, a ukusna… Sastojci: 0,5 l vrhnja za šlag 0,5 l kiselog vrhnja 15 dag šećera 15 dag čokolade 10 kom suhih izdrobljenih keksa (petit beurre) malo drobljenih lješnjaka, oraha, badema Priprema: Umutiti šlag. Zatim dodati kiselo vrhnje i šećer, te dobro izmiksati. Rastopiti čokoladu na pari. U posudu staviti 1/3 kreme, pa posuti s 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema (možete koristit i samo jednu vrstu orašastih plodova), te preliti s 1/2 otopljene čokolade. Ponovno staviti smjesu šlaga i vrhnja, te ponoviti postupak s keksima, lješnjacima i čokoladom. Staviti preostalu smjesu šlaga i vrhnja. Staviri preko noći da se dobro zamrzne. Izvaditi iz zamrzivača 15-ak minuta prije posluživanja, da se lakše reže. Poslužiti možete s čokoladim preljevom, preljevom od višanja… pustite mašti na volju! Recept:  inana/coolinarika.com , Slika:  Jasminkazg1/cololinarika.com

Pileća krilca u Coca-cola sosu

recept: Izmešajte 3/4 šolje Koka-kole, sa 1/4 šolje soja sosa. Zatim dodajte i dve kašike braon šećera, jednu kašiku senfa i jedan seckani crni luk. Sve dobro izmešati i kuvati dok se ne zgusne. Zagrejati rernu na maksimum i peći oko 10 komada pilećih krilaca (staviti papir za pečenje na pleh, da se ne bi zalepio za krilca). Peciti krilca oko 25 minuta i onda ih polite sosom i pecite još 10 minuta. Izvor:http://www.kuvar-recepti.info