Preskoči na glavni sadržaj

DOMAĆI BOUNTY: Idealan za ljubitelje kokosa i topljene čokolade

Domaći bounty

Predivan desert, oduševit će svakog ljubitelja kokosa i topljene čokolade.
Sastojci:
  • 200 g kokosa
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 70 g šećera u prahu
  • 70 g maslaca
  • 200 g čokolade
Priprema:
  1. U zdjelu stavimo kokos sa šećerom u prahu.Zagrijemo slatko vrhnje i maslac na laganoj vatri, sve dok se maslac ne otopi.
  2. Ugasimo i malo ohladimo, pa otopljeni margarin i vrhnje prelijemo preko kokosa i šećera u prahu. Sve dobro pomiješamo. Ako vam smjesa učini prerijetka, dodati još kokosa. Miješati dok se ne dobije tvrđu smjesa.
  3. Praviti malene loptice (vaditi smjesu zličicom).
  4. Loptice slagati na tacnu na koju smo prethodno tavili aluminijsku foliju.
  5. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti u frižideru da se kuglice malo stegnu, jedan sat vremena otprilike.
  6. Čokoladu otopiti, onako kako to inače radite.
  7. Lopticu nabodemo na štapić i umočimo u otopljenu čokoladu, a zatim ih ponovo slažemo na tacnu.
  8. Čokoladne loptice ostaviti u frižideru prije serviranja, što duže to bolje!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZEBRA PALAČINKE: Oduševite svoje najmlađe, a i one malo starije

0 Čuli ste za zebra kolač, zebra tortu, zebra kolačiće… Zašto ne bi mogli napraviti i zebra palačinke? Sastojci: 2 jaja, 500 ml mlijeka, 1 žlicu ulja, 1 dl mineralne vode, brašno po potrebi, prstohvat soli, 1 žlica kakaa Priprema: Od navedenih sastojaka (jaja, mlijeko, ulje, mineralna voda, soli i brašno) zamjesite palačinke kako to i inače radite. Brašno dodajite dok ne bude kremasto i srednje gusto. Od smjese odvojite 1/4 u drugu zdijelu i dodajte kakao pa izmiksajte da se kakao promješa. Sipajte u pumpicu kojom ćete šarati palačinke. (Nađite neku pumpicu koja ima cjevčicu ili se snađite s vrećicom.) Na lagano nauljenu teflon tavu sipajte smjesu, sačekajte 10 sekundi da se tjesto malo zapeče i da ne bude kašasto, (jer ako odmah šarate, šare će se razliti i neće biti lijepe crte) pa pumpicom šarajte spirale u krug ili pravite neke druge šare. Ispecite palačinke, filujte po želji i ukrasite šečerom u prahu. Izvor:  coolinarika.com

DESERT ZA VRUĆE LJETNE DANE: Gotov za tren, zasladite se i osvježite bez puno muke

Brza vienetta je idealna poslastica za vruće ljetne dane! Brzo je gotova, a ukusna… Sastojci: 0,5 l vrhnja za šlag 0,5 l kiselog vrhnja 15 dag šećera 15 dag čokolade 10 kom suhih izdrobljenih keksa (petit beurre) malo drobljenih lješnjaka, oraha, badema Priprema: Umutiti šlag. Zatim dodati kiselo vrhnje i šećer, te dobro izmiksati. Rastopiti čokoladu na pari. U posudu staviti 1/3 kreme, pa posuti s 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema (možete koristit i samo jednu vrstu orašastih plodova), te preliti s 1/2 otopljene čokolade. Ponovno staviti smjesu šlaga i vrhnja, te ponoviti postupak s keksima, lješnjacima i čokoladom. Staviti preostalu smjesu šlaga i vrhnja. Staviri preko noći da se dobro zamrzne. Izvaditi iz zamrzivača 15-ak minuta prije posluživanja, da se lakše reže. Poslužiti možete s čokoladim preljevom, preljevom od višanja… pustite mašti na volju! Recept:  inana/coolinarika.com , Slika:  Jasminkazg1/cololinarika.com

Pileća krilca u Coca-cola sosu

recept: Izmešajte 3/4 šolje Koka-kole, sa 1/4 šolje soja sosa. Zatim dodajte i dve kašike braon šećera, jednu kašiku senfa i jedan seckani crni luk. Sve dobro izmešati i kuvati dok se ne zgusne. Zagrejati rernu na maksimum i peći oko 10 komada pilećih krilaca (staviti papir za pečenje na pleh, da se ne bi zalepio za krilca). Peciti krilca oko 25 minuta i onda ih polite sosom i pecite još 10 minuta. Izvor:http://www.kuvar-recepti.info