Preskoči na glavni sadržaj

Pizza sa piletinom



Potrebno vam je:
testo za pizzu - klikni za recept
300gr pilećih grudi
2 kašike putera ili margarina + malo za premazivanje
2 čena sitno seckanog belog luka
2 kašike seckanog mladog luka
pola kašičice suvog bosiljka
2 paradajza sečena na kriške
20 g seckanog peršuna
50 g rikota sira
25 g rendanog parmezana

recept:

Pileće grudi stavite u šerpu i prekrijte vodom. Ostavite da proključa, pa kuvajte oko 20 minuta. Ocedite i malo ohladite, a zatim iseckajte. U posebnoj posudi otopite puter ili margarin sa belim, mladim lukom i bosiljkom. Kad se otopi, prespite u ohlađenu posudu i stavite u frižider. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Postavite podlogu u pleh, a zatim je premažite topljenim margarinom ili puterom. Preko toga rasporedite komadiće piletine, a zatim pospite rikota sir. Završite sa kriškama paradajza, peršunom i parmezanom. Pecite oko 15 - 20 minuta u zagrejanoj rerni, odnosno dok ivice kore ne dobiju lepu, braon boju.
Izvor:http://www.kuvar-recepti.info

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZEBRA PALAČINKE: Oduševite svoje najmlađe, a i one malo starije

0 Čuli ste za zebra kolač, zebra tortu, zebra kolačiće… Zašto ne bi mogli napraviti i zebra palačinke? Sastojci: 2 jaja, 500 ml mlijeka, 1 žlicu ulja, 1 dl mineralne vode, brašno po potrebi, prstohvat soli, 1 žlica kakaa Priprema: Od navedenih sastojaka (jaja, mlijeko, ulje, mineralna voda, soli i brašno) zamjesite palačinke kako to i inače radite. Brašno dodajite dok ne bude kremasto i srednje gusto. Od smjese odvojite 1/4 u drugu zdijelu i dodajte kakao pa izmiksajte da se kakao promješa. Sipajte u pumpicu kojom ćete šarati palačinke. (Nađite neku pumpicu koja ima cjevčicu ili se snađite s vrećicom.) Na lagano nauljenu teflon tavu sipajte smjesu, sačekajte 10 sekundi da se tjesto malo zapeče i da ne bude kašasto, (jer ako odmah šarate, šare će se razliti i neće biti lijepe crte) pa pumpicom šarajte spirale u krug ili pravite neke druge šare. Ispecite palačinke, filujte po želji i ukrasite šečerom u prahu. Izvor:  coolinarika.com

DESERT ZA VRUĆE LJETNE DANE: Gotov za tren, zasladite se i osvježite bez puno muke

Brza vienetta je idealna poslastica za vruće ljetne dane! Brzo je gotova, a ukusna… Sastojci: 0,5 l vrhnja za šlag 0,5 l kiselog vrhnja 15 dag šećera 15 dag čokolade 10 kom suhih izdrobljenih keksa (petit beurre) malo drobljenih lješnjaka, oraha, badema Priprema: Umutiti šlag. Zatim dodati kiselo vrhnje i šećer, te dobro izmiksati. Rastopiti čokoladu na pari. U posudu staviti 1/3 kreme, pa posuti s 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema (možete koristit i samo jednu vrstu orašastih plodova), te preliti s 1/2 otopljene čokolade. Ponovno staviti smjesu šlaga i vrhnja, te ponoviti postupak s keksima, lješnjacima i čokoladom. Staviti preostalu smjesu šlaga i vrhnja. Staviri preko noći da se dobro zamrzne. Izvaditi iz zamrzivača 15-ak minuta prije posluživanja, da se lakše reže. Poslužiti možete s čokoladim preljevom, preljevom od višanja… pustite mašti na volju! Recept:  inana/coolinarika.com , Slika:  Jasminkazg1/cololinarika.com

Pileća krilca u Coca-cola sosu

recept: Izmešajte 3/4 šolje Koka-kole, sa 1/4 šolje soja sosa. Zatim dodajte i dve kašike braon šećera, jednu kašiku senfa i jedan seckani crni luk. Sve dobro izmešati i kuvati dok se ne zgusne. Zagrejati rernu na maksimum i peći oko 10 komada pilećih krilaca (staviti papir za pečenje na pleh, da se ne bi zalepio za krilca). Peciti krilca oko 25 minuta i onda ih polite sosom i pecite još 10 minuta. Izvor:http://www.kuvar-recepti.info