Potrebno vam je:
1 kg tikvica, 100 g pšenice, 200 g lanenog semena,
200 g pečuraka, 150 g crnog luka seckanog,
čen belog luka, malo peršuna i bosiljka, biber,
1 dl ulja, masline, suvi začin i so
recept:
Mladim tikvicama oljuštiti koru, pa ih iseći na deblje kolutove i s jedne strane napraviti udubljenje. Kolutove prokuvati u vreloj vodi pa preliti ledeno hladnom. Ostatak mesnatog dela tikvica iseći na kockice i posoliti. Pšenicu preliti vrelom vodom, ohladiti, procediti, prosušiti, istucati u avanu da bi joj odstranili ljuske, oprati i skuvati. Seme lana potopiti u mlaku vodu. Na zagrejanom ulju dinstati iseckan crni luk koji je začinjen biberom, solju, seckanim belim lukom. Seme lana ocediti, pečurke iseći na kocke, sve to dodati luku i nastaviti dinstanje. Kuvanu pšenicu ocediti, začiniti seckanim peršunom i bosiljkom i dodati u dinstanu masu. Korpice od tikvica ocediti, udubljenje napuniti začinjenom pšenicom.
Izvor:http://www.kuvar-recepti.info
Primjedbe
Objavi komentar