Potrebno vam je:
6 krompira, oljuštenih i isečenih na kockice ili šnite 3 kašike brašna 3 kašike margarina + 70 g margarina 3 dl mleka 250 g šunke isečene na kockice crni luk 220 g kačkavalja 1/4 šolje prezli so i biber po ukusu
recept:
Isečen krompir stavite u veliku šerpu, prelijte slanom vodom i kuvajte dok ne provri. Smanjite temperaturu i neka struji dok krompir ne omekša, oko 20 minuta. Krompir izvadite iz šerpe. Rernu uključite na 175 C i nauljite pleh za pečenje. Otopite 3 kašike margarina u tiganju na srednjoj temperaturi. Umešajte šunku i luk i dinstajte oko 5 minuta dok luk ne omeka i postane staklast. Krompir dodajte mešavini sa šunkom, a zatim sve prebacite u pleh za pečenje. Ostatak margarina otopite na srednjij temperaturi, dodajte postepeno brašno i neprestano mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Postepeno dodajte brašno, posolite i pobiberite. NAstavite da kuvate dok ne postane gusto, oko 2 minuta. Smanjite temperaturu, dodajte kačkavalj i mešajte dok se sir ne otopi. Prelijte sos preko krompira i šunke, a zatim pospite prezlama. Pecite jelo u zagrejanoj rerni oko 25 do 30 minuta.
Izvor:http://www.kuvar-recepti.info
Primjedbe
Objavi komentar