Potrebno vam je:
1,3 litara mleka 1 puter 6 kašika brašna 6 jaja 18 kašika šećera (belog ili smeđeg) 2 pudinga od vanile 1 do 2 slatke pavlake za šlag 2 kupovne kore za krempite
recept:
Odvojite žumance od belanaca i belanca čvrsto umutite. Polovinu mleka ulijte u činiju za mućenje pa joj dodajte žumance, šećer, brašno i puding. Sve dobro umutite dok ne dobijete ujednačenu smesu bez grudvica. Drugu polovinu mleka stavite u lonac i u njega ubacite puter. Zagrejte na vatri dok mleko gotovo ne provri, ali vodite računa o tome da puter mora da se potpuno otopi. Tada smesu sklonite s vatre. Prvu smesu prelijte u drugu pa mešajte dok se sve ne poveže i zgusne. Na kraju, u lonac dodajte i umućene belance i mikserom na najslabijoj brzini sve dobro izmiksajte dok se smesa ne poveže. Prvu koru stavite u duboku tepsiju pa na nju prelijte dobijenu smesu i izravnajte kašikom. Umutite šlag i razmažite po smesi pa sve prekrijte drugom korom. Po želji možete dodati preko gfila i šlag pa onda staviti koru i tako brzu dobiti šam-krempitu.
Izvor:http://www.kuvar-recepti.info
Primjedbe
Objavi komentar